87.JPG

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Če želite uveljavljati znižano plačilo vrtca (ste zavezanec za dohodnino v Republiki Sloveniji), morate izpolnjen obrazec (Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev) vložiti na pristojnem Centru za socialno delo. Če vloge ne oddate, boste plačali 77% ekonomske cene programa (361,15 za jasli in 263,06 € za vrtec).

Vlogo morate vložiti v mesecu pred nameravano vključitvijo. Izdana odločba bo veljala s 1. dnem naslednjega meseca po vložitvi in je veljavna eno leto. Zato je potrebno vsako leto v mesecu pred iztekom veljavnosti odločbe ponovno oddati Vlogo za znižano plačilo vrtca! 

Vrtec bo prvi mesec po izteku odločbe staršem obračunal akontacijo (35% cene programa) po stari odločbi. Ravno tako bomo obračunali akontacijo za novo vpisane otroke, ki še nimajo odločbe. Starše pozivamo, da se izognejo poračunom za nazaj in sporočilo v vrtec, če vloge niso oddali pravočasno (ali je nimajo namena oddati), saj vam lahko le tako obračunamo oskrbnino za tekoči mesec za polno plačilo, oziroma upoštevamo akontacijo in počakamo odločbo (če ste vlogo pravočasno oddali vam ni potrebno sporočati).

V primeru, da ste starši in otroci obravnavani kot tujci (niste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji) plačate polno ekonomsko ceno (469,02 € za jasli in 341,63 € za vrtec). V tem primeru tudi niste upravičeni do drugih ugodnosti glede plačila (rezervacija zaradi bolezni ali v času poletnih počinici). Za čas odsotnosti, se otroku odbije prehrana, ki znaša na dan 1,78€.

Veljavnost vaših odločb lahko mesečno spremljate na položnici, ki jo prejmete domov in tako poskrbite, da pravočasno oddate novo vlogo na prisotjni CSD.

Ravno tako morate, vsako novo nastalo spremembo, v zvezi z odločbo o znižanem plačilu vrtca, sporočiti na Center za socialno delo v roku 8 dni od nastanka spremembe (sprememba dohodka družine, izpis otroka, ...) 

V primeru vprašanj glede vpisa, veljavnih odločb ter obračuna oskrbnin se obrnite na Andreo Marsetič (057310220 ali pišete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

                                         Ravnateljica:
Radica Slavković