divaca6.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

OPIS ENOTE
STIK Z NAMI

Dogodki enota Sežana

Dedek Mraz pri Čebelicah

Pa smo ga dočakali, dedka Mraza. Nestrpno in radovedno. Najprej smo po vrtcu zaslišali zvončkljanje zvončkov, nato pa smo zagledali prijazne palčke, ki so hodili po dvorišč. Za njimi je prišel pravi dedek Mraz. Otroci so bili navdušeni. Mahali so mu ter ga pozdravljali. Po sprehodu po igrišču nas je dedek obiskal tudi v skupini. Zapeli smo mu nekaj pesmic; med njimi tudi našo novo pesmico Snežinke, pisateljice Anje Štefan, Čisto čisto tiho, stopajo copatki...

Dedek Mraz se je z otroki pogovarjal o čistoči, o zdravi prehrani ter o prijaznosti med ljudmi. Nato je razdelil darila. Vsak otrok se je razveselil svojega.
Ob koncu obiska so otroci še pozdravili dedka Mraza in palčke ter veselo in razposajeno rajali v igralnici ob praznični glasbi.

Zapisala in fotografirala: Nives Demark

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Sežana

16. novembra smo v vrtcih in šolah po celi Sloveniji obeležili tradicionalni slovenski zajtrk.

Preberi več

Dobrodošli v medvedjem brlogu

Dobrodošli v medvedjem brlogu.

Preberi več

Izdelovanje novoletnih voščilnic

Hitro se bliža novoletni čas,

Preberi več

Skupaj smo praznovali Miške in Sončki

Praznovanje rojstnih dni v razvojnem oddelku vedno obeležimo z druženjem oz. sodelovanjem z eno skupino iz vrtca.

Preberi več