245.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Plačilo staršev

Starši lahko uveljavljate znižano plačilo (če ste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji in imate tukaj urejeno bivališče) z Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, katero vložite na pristojnem Centru za socialno delo. Če starši ne oddate vloge zaznižano plačilo vrtca, plačate 77% ekonomske cene programa. V primeru da ste starši in otroci obravnavani kot tujci plačate polno ekonomsko ceno (100% cene programa).

Vlogo morate vložiti v mesecu pred nameravano vključitvijo. Izdana odločba bo veljala s 1. dnem naslednjega meseca. V kolikor imate oba otroka v vrtcu, morate za oba otroka vložiti vlogo. 

Od 1.12.2018, skladno z Zakonom o spremembah in dopolnitvi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, se za letne pravice, med njimi je tudi subvencija vrtca, ki se iztečejo v mesecu decembru 2018 in kasneje, uvaja mesečno avtomatično podaljšanje pravice. To pomeni, da bodo Centri za socialno delo po uradni dolžnosti izdali odločbo za znižano plačilo vrtca. V kolikor pa se pravica uveljavlja na novo, je še vedno potrebno oddati vlogo za znižano plačilo vrtca. Prav tako morajo upravičenci do letne pravice še vedno Centru za socialno delo sporočiti zakonske spremembe, če do le teh pride. Povezavo do obvestila ministrstva najdete tukaj.

Starši se zavezujejo, da bodo redno poravnavali vrtcu mesečno izstavljeni račun v skladu z višino plačila, ki jim ga je določil pristojni center za socialno delo z odločbo ter veljavno ceno programa, v katerega je otrok vključen in jo določi občina – ustanoviteljica vrtca. Tujci plačajo polno ceno, to je ekonomska cena vrtca oziroma 100% plačilo cene programa.

V primeru zamude plačila, vrtec zaračuna tudi zakonite zamudne obresti.

Staršem se pri plačilu za vrtec v primeru odsotnosti otroka iz vrtca plačilo zniža za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil, glede na določen % plačila od cene programa.Tujcem se odbije polna cena prehrane - 1,78 €/dan.

Starši za katere plačujejo občine Komen, Sežana, Divača in Hrpelje-Kozina razliko do polne cene programa lahko uveljavljajo rezervacijo za otroka enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta in sicer za neprekinjeno odsotnost otroka v trajanju najmanj enega in največ dveh mesecev. Izpolnjen obrazec morajo starši oddati 15 dni pred želenim datumom pričetka rezervacije.
Starši lahko med letom, v primeru bolezni otroka, uveljavljajo rezervacijo, če je otrok odsoten najmanj 21 delovnih dni zapored. V tem primeru je potrebno predložiti zdravniško potrdilo in izpolniti obrazec.
Starši za čas rezervacije (poletna odsotnos ali zaradi bolezni) plačajo 50% prispevka staršev določenega z odločbo centra za socialno delo, zmanjšan za neporabljene stroške živil.

Starši, za katere je doplačnica katera koli druga občina, velja sklep občine doplačnice. Ravno tako, se vse ugodnosti pri plačilu staršev, povezane z upravičeno odsotnostjo otroka iz vrtca, staršem priznavajo v skladu s sklepom občine zavezanke za plačilo razlike med polno ceno in plačilom staršev.

Znižanja ne veljajo za starše ki so obravnavani kot tujci (niste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji).

Starši si lahko uredite prejemanje oziroma plačilo položnic na več načinov:

V kolikor bi želeli prejemati oziroma plačevati položnice na omenjene načine, vas prosimo da izpolnite enega izmed želenih obrazcev na povezavi zgoraj ali pod rubriko Kotiček za starše/obrazci.
Izpolnjene obrazce lahko pošljete po navadni pošti ali skenirano na enga izmed spodnjih e-naslovov. V kolikor vas tak način prejemanja/plačevanja položnic ne zanima boste položnice prejmali še naprej po navadni pošti na vaš naslov.

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo Andrea Marsetič, na številki 057310220 ali na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

CENIK Vrtca Sežana

Obračun oskrbnin

Andrea Marsetič
057310220
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.