divaca12.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Plačilo staršev

Starši lahko uveljavljate znižano plačilo (če ste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji) z Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, katero vložite na pristojnem Centru za socialno delo. Če starši ne oddate vloge zaznižano plačilo vrtca, plačate 77% ekonomske cene programa. V primeru da ste starši in otroci obravnavani kot tujci (niste upravičeni do uveljavljanja pravic iz javnih sredstev-niste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji) plačate polno ekonomsko ceno.

Vlogo morate vložiti v mesecu pred nameravano vključitvijo. Izdana odločba bo veljala s 1. dnem naslednjega meseca po vložitvi in je veljavna eno leto. Zato je potrebno vsako leto v mesecu pred iztekom veljavnosti odločbe ponovno oddati Vlogo za znižano plačilo vrtca! Starši, ki imate vključena v vrtcu dva ali več otrok, za drugega otroka plačate 30 % plačila ki vam je določen z odločbo o znižanem plačilu vrtca, za vsakega nadaljnjega otroka pa ste plačila oproščeni. To velja samo v primeru če oddate Vlogo za znižano plačilo vrtca na pristojnem CSD za vsakega otroka, v nasprotnem primeru starši plačajo za vsakega otroka 77% ekonomske cene programa.

Vrtec bo staršem zaračunal akontacijo oskrbnine (35% plačila od cene programa), dokler ne bo vidna odločba o znižanem plačilu vrtca na portalu MIZŠ. Ko vrtec prejme odločbo bo staršem izdal poračun, če je ta potreben, v enkratnem znesku. Starši se lahko z vrtcem dogovorijo za obročno odplačevanje. Akontacija bo zaračunana tistim staršem ki so na CSD oddali vlogo in so v postopku pridobivanja odločbe, ostalim pa 77%.

Starši se zavezujejo, da bodo redno poravnavali vrtcu mesečno izstavljeni račun v skladu z višino plačila, ki jim ga je določil pristojni center za socialno delo z odločbo ter veljavno ceno programa, v katerega je otrok vključen in jo določi občina – ustanoviteljica vrtca. Tujci plačajo polno ceno, to je ekonomska cena vrtca oziroma 100% plačilo cene programa.

V primeru zamude plačila, vrtec zaračuna tudi zakonite zamudne obresti.·

Staršem se pri plačilu za vrtec v primeru odsotnosti otroka iz vrtca plačilo zniža za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil, glede na določen % plačila od cene programa.Tujcem se odbije polna cena prehrane - 1,78 €/dan.

Starši za katere plačujejo občine Komen, Sežana, Divača in Hrpelje-Kozina razliko do polne cene programa lahko uveljavljajo rezervacijo za otroka enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta in sicer za neprekinjeno odsotnost otroka v trajanju najmanj enega in največ dveh mesecev. Izpolnjen obrazec morajo starši oddati 15 dni pred želenim datumom pričetka rezervacije.
Starši lahko med letom, v primeru bolezni otroka, uveljavljajo rezervacijo, če je otrok odsoten najmanj 21 delovnih dni zapored. V tem primeru je potrebno predložiti zdravniško potrdilo in izpolniti obrazec.
Starši za čas rezervacije (poletna odsotnos ali zaradi bolezni) plačajo 50% prispevka staršev določenega z odločbo centra za socialno delo, zmanjšan za neporabljene stroške živil.

Starši, za katere je doplačnica katera koli druga občina, velja sklep občine doplačnice. Ravno tako, se vse ugodnosti pri plačilu staršev, povezane z upravičeno odsotnostjo otroka iz vrtca, staršem priznavajo v skladu s sklepom občine zavezanke za plačilo razlike med polno ceno in plačilom staršev.

Znižanja ne veljajo za starše ki so obravnavani kot tujci (niste zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji).

CENIK Vrtca Sežana

Obračun oskrbnin

Andrea Marsetič
057310220
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.