267.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Sodelovanje s starši

Sodelovanje med vrtcem in starši je pomemben vidik kakovosti predšolske vzgoje, saj prav to sodelovanje veliko prispeva k ustreznemu dopolnjevanju družinske in institucionalne vzgoje.

RODITELJSKI SESTANEK

Namenjen je komunikaciji med starši in strokovnim osebjem vrtca. Na prvem roditeljskem sestanku vzgojiteljica staršem predstavi letni delovni načrt oddelka. Starši imajo možnost, da aktivno sodelujejo pri načrtovanju dejavnosti, vendar le tistih, ki so v skladu s Kurikulom za vrtce. V šolskem letu imamo najmanj enega in največ tri roditeljske sestanke na oddelek. Organizira se lahko tudi roditeljski sestanek na izbrano temo, ki ga vodi svetovalna delavka ali zunanji izvajalec.

GOVORILNA URA

Namenjena je izmenjavi informacij in poglobljenemu pogovoru o počutju in napredku otroka. Govorilna ura poteka individualno med staršema otroka in vzgojiteljico. Srečanja potekajo enkrat mesečno. O poteku govorilnih ur vzgojiteljica seznani starše na prvem roditeljskem sestanku.

SKUPNA SREČANJA

Namenjena so staršem in otrokom, saj jim želimo omogočiti prijetno druženje ob sodelovanju strokovnih delavk. Srečanja potekajo v oddelku, na igrišču, v telovadnici, lahko pa so to tudi izleti ali pohodi v bližnjo okolico. Srečanja potekajo izven poslovnega časa vrtca. V šolskem letu organiziramo najmanj eno in največ tri srečanja s starši.

VKLJUČEVANJE STARŠEV V DEJAVNOSTI

Po dogovoru v posameznih oddelkih starši predstavijo svoj poklic ali kako drugače popestrijo vzgojno-izobraževalno delo, sodelujejo pri akciji zbiranja papirja, dobrodelnih akcijah itd.

KOTIČEK ZA STARŠE

Namenjen je različnim obvestilom za starše, zgibankam, revijam in različnim zanimivim člankom o vzgoji, zdravju in prehrani otrok. Kotiček pripravljajo strokovne delavke v enotah.

ŠOLA ZA STARŠE

Namenjena je vsem staršem otrok, ki so vključeni v vrtec. Letos je prijavljenih več kot 180 staršev. Organizirali bomo dve srečanji. Prispevek staršev znaša 3 evre, predavanja sofinancira LAS Sežana.

Datum izvedbe Tema Predavatelji

13. 10. 2016

ob 17:00

Pomen vzgoje v predšolskem obdobju Dr. VESNA V. GODINA

15. 11. 2016

ob 17:00

Spodbujanje razvoja učnih potencialov v predšolskem obdobju Dr. RANKO RAJOVIĆ

Koordinator: Teja Čeh Svetina.

UVAJANJE NOVINCEV

Otrokom, ki jih starši prvič vpišejo v vrtec, nudimo 4-dnevno brezplačno uvajanje, ki ga izvedemo štiri dni pred želenim datumom vpisa. Poteka od 9.30 do 11.00. Otroci in starši v tem času navežejo prvi stik s strokovnimi delavkami vrtca, spoznajo ustanovo, dnevno rutino in prostor. Strokovne delavke opravijo prvi individualni pogovor s starši.

SPLETNA STRAN www.vrtec-sezana.si

Spletna stran na pregleden in nazoren način omogoča vpogled v organiziranost in delovanje vrtca. Ogledate si lahko novosti, jedilnike, poiščete obrazce za vpis, izpis, rezervacijo, prerazporeditev.