divaca7.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Šola za starše 2018/2019

Štev: 393/2-2018

Datum: 07.09.2018

Spoštovani starši!

 

V našem vrtcu že vrsto let poteka Šola za starše. Gre za eno izmed oblik sodelovanja s starši, kjer se skupaj s priznanimi strokovnjaki s področja predšolske vzgoje pogovarjamo o razvoju in vzgoji otrok, izmenjujemo izkušnje ter iščemo odgovore na različna vprašanja in dileme staršev.

Projekt "Šola za starše" je sofinanciran s strani Lokalne akcijske skupine Sežana.

 

Prispevek za oba starša je 3 €. Izpolnjeno prijavnico oddajte vzgojiteljici vašega otroka do petka, 28.09.2018.

 

Srečanja bodo v Sežani, v enoti nove Lehte, Regentova ulica 1, v osrednjem prostoru.

 

Teme in datumi predavanj in srečanj s starši so:                  

Datum in ura

Vsebina

Predavatelj-ica

18.10.2018 ob 17.00

Kako lahko starši z odnosi vplivamo na vedenje in razvoj otroka?

dr.Bogdan Polajnar, univ.dipl.psih.,

psihoterapevt, specializiran iz bonding psihoterapije; deluje na Inštitutu za varovanje zdravja in Inštitutu Antona Trstenjaka; zaposlen je na Univerzi na Primorskem.

12.11. 2018 ob 17.00

Pomen igre v predšolskem obdobju

mag.Mia Bone, univ.dipl.psih.,

izpopolnjevala se je iz nevrolingvističnega programiranja in hipnoze, naredila magisterij iz coachinga in mentorstva, avtorica Zdravilnih zgodb za otroke in malčke.

Prijavnico dobite pri vzgojiteljici vašega otroka.

Veselimo se vašega obiska, saj so ravno zaradi vas srečanja vsebinsko bogata.

Svetovalna služba vrtca                                                                       Ravnateljica:

                                                                                                              Radica Slavković

Vabilo na prvo srečanje Šole za starše

 

Vabilo na drugo srečanje Šole za starše

_________________________________________________________________

 

 

 POVZETKI PREDAVANJ ŠOLE ZA STARŠE 2017/2018

 

Povzetek predavanja Katarine Kompan Erzar za naslovom: Pomen zgodnjih odnosov in trma, Sežana, 28.09.2017 ob 17.00