138.JPG

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Mednarodni projekt FIT Slovenija

MEDNARODNI PROJEKT FIT SLOVENIJA

fit slovenija

»Svet gibanja, svet veselja, svet zdravja« je projekt promocije gibalno-športne aktivnosti za zdravje otrok in mladostnikov ter izobraževalni program za strokovni kader vrtcev in osnovnih šol.

CILJI:

 • Promocija gibanja in športnih aktivnosti otrok in odraslih za krepitev in ohranjanje zdravja,
 • omogočanje otrokom, da spoznajo svoje gibalne sposobnosti in razvijanje le -teh
 • povečati kakovost in količino gibalno športne aktivnosti,
 • postopno spoznavanje in usvajanje osnovnih prvin različnih športnih zvrsti
 • spodbuditi otroke k redni gibalni aktivnosti,
 • naučiti otroke, da je redna gibalno športna aktivnost življenjski slog in ne obveznost,
 • razvijanje sodelovanja ter spoštovanja in upoštevanja različnosti,
 • osveščanje o varnosti,
 • prenos pozitivnega vzorca na otroke in starše.

Cilji MP FIT Slovenija se popolnoma pokrivajo s cilji športne vzgoje in zagotavljajo zdrav in skladen razvoj otrok, večjo samozavest, pozitivno naravnanost in ustvarjalnost.

V našem vrtcu izvajamo

FIT GIBALNE VSEBINE in GIBALNE AKTIVNOSTI ZA ZDRAVJE:

 • FIT JUTRANJE ŠPORTANJE /jutranje razgibavanje , jutranja vadba/
 • FIT AKTIVNO IGRIŠČE
 • FIT HIDRACIJA – uvajanje pitja vode v času pedagoškega procesa

PROJEKT UČIMO ZA ŽIVLJENJE:

 • HOJA ZA ZDRAVJE – 15.10.2016
 • SVETOVNI DAN ZDRAVJA – 7.4.2017

PRISPEVEK: Gibalne dejavnosti v Vrtcu Sežana 2016/2017

Koordinator: Jana Štok Pavlin