249.jpg

Ta spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Vrste piškotkov:

Poznamo več vrst piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu itd.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa.

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.
Privolitev uporabe

Evropska unija je sprejela spremembo direktive 2002/58/ES, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. S tem mora upravljalec spletne strani pridobiti dovoljenje uporabnika, če želi uporabljati piškotke. V slovensko zakonodajo je to ureditev prinesla leta 2012 sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se je ureditev začela 15. junija 2013.

Mednarodni projekt FIT Slovenija

    EU logo

1. FIT4KID MEDNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCA  »FIT UČENJE, ZA FIT OTROKE«

1ST FIT4KID INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE   »FITTING TEACHING FOR FIT KIDS

»Svet gibanja, svet veselja, svet zdravja« je projekt promocije gibalno-športne aktivnosti za zdravje otrok in mladostnikov ter izobraževalni program za strokovni kader vrtcev in osnovnih šol.
Cilji MP FIT Slovenija se popolnoma pokrivajo s cilji področja gibanja v Kurikulumu za vrtce in zagotavljajo zdrav in skladen razvoj otrok, večjo samozavest, pozitivno naravnanost in ustvarjalnost.
CILJI:
• Promocija gibanja in športnih aktivnosti otrok in odraslih za krepitev in ohranjanje zdravja,
• omogočanje otrokom, da spoznajo svoje gibalne sposobnosti in razvijanje le -teh
• povečati kakovost in količino gibalno športne aktivnosti,
• postopno spoznavanje in usvajanje osnovnih prvin različnih športnih zvrsti
• spodbuditi otroke k redni gibalni aktivnosti,
• naučiti otroke, da je redna gibalno športna aktivnost življenjski slog in ne obveznost,
• razvijanje sodelovanja ter spoštovanja in upoštevanja različnosti,
• osveščanje o varnosti,
• prenos pozitivnega vzorca na starše, in druge.

Gibalne vsebine:
• FIT gibalni odmor / jutranje razgibavanje / jutranja vadba
• FIT aktivno igrišče

Aktivnosti za zdravje:
FIT HIDRACIJA – uvajanje pitja vode v času pedagoškega procesa – ko si žejen


PUŽ – projekt učimo za življenje. V tem šolskem letu bomo v obeležili: Svetovni dan hoje 15.10., Dan brez multimedije 20.1. in Svetovni dan zdravja 7.4.
Prek različnih aktivnosti bomo omogočali in spodbujali gibalne dejavnosti otrok ter jih seznanjali z zdravim načinom življenja.

Svetovni dan hoje, 15.10.

Vrtec Povir in vrtec Materija: http://www.vrtec-sezana.si/enote/povir/1026-dan-hoje

Vrtec Divača: http://www.vrtec-sezana.si/enote/divaca/1056-svetovni-dan-hoje-2

Vrtec Lehte: http://www.vrtec-sezana.si/enote/sezana-lehte/1054-bilo-nam-je-lepo

Igralnica plezalnica

Vrtec Senožeče: http://www.vrtec-sezana.si/enote/senozece/1016-igralnica-plezalnica

Vrtec Sežana: http://www.vrtec-sezana.si/enote/sezana/1127-fit-svet-gibanja-svet-veselja-svet-zdravja

Dan brez multimedije, 20.1.

1

 

2

Izvaja: Barbara Konda, univ. dipl. fiziologinja, direktorica mednarodnega projekta

Fit Slovenija™.
Koordinator: Jana Štok Pavlin.

FIT HIMNA

CERTIFICATE OF RECOGNITION

 

certifiakt Fit Vrtec Sežana 2

 

V posamezni oddelkih pa se izvaja projekt

FIT4KID NETWORK: EVROPSKI CENTRALIZIRANI MULTILATERALNI PROJEKT KIDS IN MOTTION
Je mednarodni projekt, v katerega so vključeni le izbrani vrtci in šole iz Slovenije. Vrtec Sežana je izbran za modelni vrtec v projektu FIT4KID.
Namen in cilji projekta: Zagotovitev platforme za promocijo izobraževalnih inovacij ter izmenjava in prenos najboljših praks v povezavi s pomenom vadbe in telesne dejavnosti v predšolski in osnovnošolski vzgoji.
Dejavnosti mreže so usmerjene v prilagoditev in prenos obstoječega primera dobre prakse FIT Kobacaj v Republiki Sloveniji, ki je osredinjen na razvoj spretnosti med vzgojitelji, učitelji in multiplikatorji, ki delajo v predšolskih in osnovnošolskih okoljih, izboljšanje učnega okolja in možnosti za učenje med predšolskimi in osnovnošolskimi otroki ter s tem izboljšanje njihovih psiho-fizičnih sposobnosti (gibalnih in kognitivnih) ter zdravja.
Model Fit4Kid je sestavljen iz motivacijske pedagogike, izobraževalnih programov, tehnik, vsebin in smernic, ki se spodbujajo povečano vadbo in telesno dejavnosti v predšolskem in osnovnošolskem obdobju.
Pilotske evropske države v projektu: Slovenija, Španija, Nemčija, Češka, Finska
Pilotske evropske države v mreži: Slovenija, Španija, Nemčija, Islandija, Velika Britanija
Izven evropska država v mreži (the third country): Avstralija
Izvaja: Barbara Konda, uni. dipl. fiziologinja, direktorica mednarodnega projekta FIT SLOVENIJATM
Koordinator: Jana Štok Pavlin.