Tradicionalni slovenski zajtrk

V mojem srcu je nemir na jesenski ta večer,

tiho stopim sam čez prag,grem v moj stari čebelnjak.                           

                                                                                   (L. Slak)

Kako čudovita doživetja se vsako leto na tretji novemberski petek godijo v naši igralnici, ko sedemo k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku.                                             

Kot v čebelnjaku šumi in brni vznemirjenje in veselje vseh, ki pripravljamo, postrežemo in uživamo ob pravi slovenski hrani, ki je krepčala že naše babice in dedke.                                                      V vrtcu smo bili zelo veseli, da so se našega dogodka udeležili župan občine Sežana David Škabar, vodja oddelka za gospodarske in družbene dejavnosti Tanja Ravbar, predsednik KS Povir Franko Uršič in ravnateljica vrtca Sežana Radica Slavković.

Ker je v projekt vključena Čebelarska zveza Slovenije, smo obiskali vaškega čebelarja Ivana Atelška, ki je otrokom predstavil pomen čebel.

V mojem srcu pa kljub čudovitemu dnevu, nemir ostaja. Nemir, da je le en dan v letu namenjen spodbujanju naše tradicije.                                                                                     

Je že res, da čas drugače, hitreje teče kot je pred stoletjem. Pa vendar to ne bi smel biti izgovor, da pozabljamo in zanemarjamo znanje in izkušnje naših prednikov, ki so znali izkoristiti in spoštovati naravne dobrine.