Kostanjčkov piknik

S skupino Pikapolonice iz enote Lehte smo imeli v četrtek, 17. oktobra prvo skupno srečanje – kostanjčkov piknik. Na prelep jesenski dan so prišli v vrtec prav vsi otroci s starši, pa tudi brati in sestre.

V okviru EKO šole, kot načina življenja dajemo letos prednost lokalno pridelani hrani in gibanju za krepitev našega zdravja. Z otroki smo dopoldan nabirali divji kostanj, popoldan pa so to počeli s starši. Nabrali smo ga toliko, da da smo z njim lahko izvedli dve igri. Na igrišču nas je obiskal palček, ki opazuje otroke pri igri in nam povedal, da mu je škrat skril vse kostanje. S pomočjo staršev so otroci našli njegove skrite zaklade in nahranili lačna usta živali. Nato smo si privoščili domač kuhan in pečen kostanj, ki so ga prinesli starši in se odžejali z domačim jabolčnikom. Po gibanju in pikniku so otroci s pomočjo staršev ustvarjali iz divjih kostanjev: gosenice, bibe, možička, ježa, hišo, avto, pajka… Kostanj, ki nam je ostal pa smo podarili naši kuharici za nahranit prašiče.

Tako smo združili gibanje v naravi, uživanje lokalno pridelane hrane in ustvarjanje iz naravnega materiala. Razšli smo se veseli in zadovoljni.

Za enoto Lehte: Mirjam Štrukelj in Darija Tavčar