Uvajalni september pri Mucah

Za nas Muce je to nov začetek in vsak začetek je lahko težek, poln izzivov in pričakovanj. A brez strahu, mi smo polni energije, upanja, načrtov, optimizma in vedoželjnosti. Vsi želimo otrokom najboljše.

V mesecu septembru smo spoznavali igralnico, druge otroke, vzgojiteljice in ostale delavce, ter se privajali na življenje in delo v oddelku. Prvi koraki so bili jokavi, a tudi to ni trajalo dolgo. Solze smo obrisali in otroci so kaj hitro ugotovili, da je v vrtcu lepo. V največje zadovoljstvo nama je, ko po zahtevnem obdobju otroci z veseljem in občutkom zaupanja pritečejo v naš objem. Pri večini se to zgodi zelo hitro.

Otroci so veliko zanimanja pokazali za gibalne dejavnosti, ki so jih usvajali prek naravnih oblik gibanja, s pomočjo različnih rekvizitov, poligonov tako v igralnici kot tudi v telovadnici. Veliko smo prebirali, si ogledovali in se pogovarjali ob slikah in knjigah. Otroci so uživali ob prepevanju otroških pesmi, ter pripevali, poslušali zvoke flavte, plesali in rajali ob glasbi. Pomembno je omeniti, da so že dobro usvojili dnevno rutino kot je umivanje, previjanje, brisanje nosu, hranjenje, preobuvanje in počitek.

Preko zanimivih dejavnosti v sklopu jeseni, nas je na prvi jesenski dan obiskalo rdeče Jabolko, ki nas je pozdravilo s polnim košem jesenskih plodov, ter nam pustilo slastna rdeča jabolka, ki smo jih z veseljem pojedli. Mesec september pa smo zaključili z glasbeno pravljico Hruška debeluška (Bitenc, J.). Otroci so izredno uživali ob gledanju in poslušanju. Ob doživljanju rdečega jabolka in rumene hruške, so se otroci še sami likovno izrazili s prstnimi barvami. Nastala sta dva krasna likovna izdelka (jabolko in hruška), ki nama krasita pano v igralnici.

Utrinke pestrega meseca septembra sva ujeli na spodnjih fotografijah.

Za enoto Lehte-stari del: Tina Ukmar in Lela Smiljanić